Prosimy o zapoznanie się z regulaminem stołówki oraz z aneksem do regulaminu.
Prosimy również o wydrukowanie i wypełnienie deklaracji korzystania z obiadów i złożenie jej w sekretariacie szkoły do 12 września 2022 r. (druga strona aneksu do regulaminu).
Aneks do regulaminu stołówki 2022_09_01
JADŁOSPIS
Poniedziałek 09.01.2023
II danie: Makaron (z mąki pszennej) z twarogiem(z mleka),masłem (z mleka) i cebulką, pomarańcza, herbata malinowa
Wtorek 10.01.2023
Zupa żurek z jajkiem (wędlina wieprzowa, jaja, włoszczyzna seler, przyprawa warzywna seler, śmietana z mleka), pieczywo mieszane( mąka pszenna, mąka żytnia), drożdżówka
Środa 11.01.2023
II danie: Ziemniaki + kotlet z piersi kurczaka panierowany(przyprawa do drobiu, mąka pszenna, jaja, mleko, bułka tarta z mąki pszennej, olej kujawski), marchewka oprószona(masło z mleka, mąka pszenna),herbata z limonką
Czwartek 12.01.2023
Zupa rosół z makaronem (makaron z mąki pszennej, mięso drobiowe, włoszczyzna seler, przyprawa warzywna seler, koper, natka), jogurt owocowy
Piątek 13.01.2023
II danie: :Ziemniaki + filet rybny smażony(mąka pszenna, mleko, jaja, bułka tarta z mąki pszennej, przyprawa do ryby, olej kujawski), surówka z kapusty pekińskiej(marchew, cebula, jabłko, zielenina), herbata z cytryną
*Jadłospis może ulec zmianie z powodów techniczno – zaopatrzeniowych.
*Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki.
*Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, rozmaryn, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy, sól i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy
*Pismem pogrubionym zaznaczono składniki produktów będące alergenami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.