Szkolna stołówka

Prosimy o zapoznanie się z regulaminem stołówki oraz z aneksem do regulaminu.
Prosimy również o wydrukowanie i wypełnienie deklaracji korzystania z obiadów i złożenie jej w sekretariacie szkoły do 12 września 2022 r. (druga strona aneksu do regulaminu).  

Regulamin stołówki 2023

Deklaracja korzystania z obiadów 2023 

JADŁOSPIS  

Poniedziałek 18.09.2023
II danie: Kasza gryczana + gulasz wieprzowo- jarzynowy, (mięso wieprzowe, przyprawa do mięsa(seler), włoszczyzna(seler), masło z mleka, mąka pszenna, olej kujawski, przyprawa warzywna(seler), ogórek kwaszony, kompot z owoców mieszanych.
Wartość energetyczna 1 porcji – 452 kcal

Wtorek 19.09.2023
II danie: Ziemniaki + bigos, (kapusta kwaszona, mięso i wędlina wieprzowa, pomidory, przyprawa warzywna(seler), mąka pszenna, przyprawa do mięsa(seler), olej kujawski), kompot śliwkowy.
Wartość energetyczna 1 porcji – 350 kcal

Środa 20.09.2023
Zupa pomidorowa, (makaron z mąki pszennej, mięso drobiowe, natka, koper, włoszczyzna (seler), mąka pszenna, śmietana z mleka, mleko,
Wartość energetyczna 1porcji – 464 kcal

Czwartek 21.09.2023
II danie: Ziemniaki + schab w sosie pieczeniowym, (mięso wieprzowe, przyprawa do mięsa(seler), mąka pszenna, przyprawa warzywna(seler), olej kujawski), pomidor z cebulką, kompot truskawkowy.
Wartość energetyczna 1 porcji – 334 kcal

Piątek 22.09.2023
II danie: Ziemniaki +paluszki rybne panierowane,(olej kujawski,), surówka z kapusty pekińskiej,(marchew, cebula czerwona, papryka czerwona, kukurydza konserwowa, sos sałatkowy,( koper, musztarda, miód wielokwiatowy, oliwa z oliwek), kompot z owoców mieszanych.
Wartość energetyczna 1 porcji – 387 kcal

UWAGA : Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn technicznych lub losowych, niezależnych od pracowników kuchni. Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.