Szkolna stołówka

Prosimy o zapoznanie się z regulaminem stołówki oraz z aneksem do regulaminu.
Prosimy również o wydrukowanie i wypełnienie deklaracji korzystania z obiadów i złożenie jej w sekretariacie szkoły do 12 września 2022 r. (druga strona aneksu do regulaminu).  

Regulamin stołówki 

Aneks do regulaminu stołówki 2022_09_01

JADŁOSPIS  

 

Poniedziałek 27.03.2023

II danie:  Pyzy z mięsem i tłuszczem(mięso wieprzowe – słonina, boczek),surówka Colesław (kapusta biała, marchew, cebula czerwona, jogurt z mleka), herbata malinowa

Wtorek 28.03.2023

II danie: Ziemniaki + kotlet z piersi kurczaka panierowany(przyprawa do drobiu, mąka pszenna, jaja, mleko, bułka tarta z maki pszennej, olej kujawski) marchewka z groszkiem oprószone (masło z mleka, mąka pszenna),herbata owocowa

Środa 29.03.2023

Zupa wiejska z makaronem(mięso drobiowe, ziemniaki, makaron z mąki pszennej,  włoszczyzna seler, przyprawa warzywna seler, koper, natka) , pieczywo mieszane( mąka pszenna, mąka żytnia), jogurt owocowy

Czwartek 30.03.2023

II danie: Pierogi wiejskie ze śmietaną(mąka pszenna, kasza gryczana, ser z mleka, śmietana z mleka), herbata malinowa, deser: sok pomarańczowy

Piątek 31.03.2023

II danie: Ryż + ryba po grecku(filet rybny, przyprawa do ryby, mąka pszenna, olej kujawski, cebula, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy),herbata z cytryną,

*Jadłospis może ulec zmianie z powodów techniczno – zaopatrzeniowych.

 *Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki.

 *Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, rozmaryn, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy, sól i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

*Pismem pogrubionym zaznaczono składniki produktów będące alergenami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.