Szkolna stołówka

Prosimy o zapoznanie się z regulaminem stołówki oraz z aneksem do regulaminu.
Prosimy również o wydrukowanie i wypełnienie deklaracji korzystania z obiadów i złożenie jej w sekretariacie szkoły do 12 września 2022 r. (druga strona aneksu do regulaminu).  

 

Regulamin stołówki 

Aneks do regulaminu stołówki 2022_09_01

JADŁOSPIS  

Poniedziałek 03.10.2022

 II danie: Makaron z mąki pszennej, sos spaghetti (mięso wieprzowe mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, włoszczyzna seler, przyprawa warzywna seler, olej kujawski) herbata owocowa

Wtorek 04.10.2022

Zupa krupnik ryżowy zabielany (ziemniaki, włoszczyzna seler, przyprawa warzywna seler, śmietana z mleka ,ryż), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia),

Środa 05.10.2022

II danie: Kopytka z (masłem z mleka i bułką tartą z mąki pszennej),surówka z buraka(cebula, jabłko, olej kujawski), herbata malinowa

Czwartek 06.10.2022

Zupa pomidorowa z makaronem (makaron z mąki pszennej, włoszczyzna  seler, przyprawa warzywna seler, śmietana z mleka, koncentrat pomidorowy),

Piątek 07.10.2022

II danie: Ziemniaki+ kotlet rybny (filet rybny ,jaja, bułka tarta z mąki pszennej, bułka zwykła z mąki pszennej, olej kujawski), surówka z kapusty pekińskiej (por, papryki kolorowe, kukurydza , jogurt z mleka), herbata z cytrynką

 

*Jadłospis może ulec zmianie z powodów techniczno – zaopatrzeniowych.

 *Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki.

 *Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, rozmaryn, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy, sól i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

*Pismem pogrubionym zaznaczono składniki produktów będące alergenami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.